NKP 2020 gaat niet door

Stichting Vechtplassen Palingrook Commissie (VPC) organiseert jaarlijks op de eerste zaterdag van september het Nederlands Kampioenschap Palingroken in het oude dorp Kortenhoef.

Dit voorjaar trekt het COVID-19 virus zijn sporen door Nederland en de rest van de wereld. De Rijksoverheid maakte bekend alle vergunningplichtige evenementen te verbieden tot 1 september. Daarop zijn VPC en mede-organisator stichting BLOK (Behoud Leefbaarheid Oud-Kortenhoef) om de tafel gegaan met de gemeente Wijdemeren.

De conclusie die wij uit dit overleg trokken is dat het organiseren van een groot evenement als het NKP, zo snel na het einde van de beoogde afloop van het landelijke verbod niet doenlijk is. De eisen die de gemeente aan een eventuele vergunning zou moeten verbinden, maken het organiseren van het kampioenschap zoals wij dat gewend zijn eenvoudigweg onmogelijk.

Met spijt in het hart hebben wij daarom besloten het Nederlands Kampioenschap Palingroken 2020 af te gelasten. Wij danken alle enthousiaste sponsors, deelnemers en vrijwilligers, die zich dit jaar weer in groten getale hadden aangemeld, voor hun vertrouwen. Uiteraard storten wij eventueel gedane bijdragen zo spoedig mogelijk terug.

Tot september 2021!

"Palingroken Kortenhoefsedijk" - Martin Beenen 2008

“Palingroken Kortenhoefsedijk” – Martin Beenen 2008. Kunstcollectie Wijdemeren.