Locatie

Het Nederlands Kampioenschap Palingroken wordt gehouden in het schilderachtige Vechtplassendorp Kortenhoef, net iets van ten westen van Hilversum. Het evenement trekt  jaarlijks tienduizenden bezoekers. Omdat het oude dorp slechts één smalle doorgaande weg kent, de Kortenhoefsedijk, is het parcours op de wedstrijddag afgesloten voor alle doorgaand verkeer.

Met de auto/motor
Bezoekers kunnen tegen een kleine vergoeding hun auto of motor parkeren in een weiland. Stel je navigatie af op De Kwakel 8, Kortenhoef en volg vanaf daar de borden. Vanaf het parkeerterrein is te voet (ca. 15 minuten) of per gratis pendelbus het festivalterrein te bereiken. Minimaal één van onze pendelbusjes is toegerust voor rolstoelen, vraag onze vrijwilligers ter plekke.
NB: Het evenement is NIET direct bereikbaar vanaf de N201/Vreelandseweg, volg de omleidingsborden.

Met de fiets
Voor fietsers is een speciale stalling op de Kortenhoefsedijk vlakbij het evenement. Deze is te bereiken vanuit de richting van de Kerklaan in Kortenhoef.
NB: Vanwege de grote drukte op de smalle dijk is het niet mogelijk de stalling te bereiken vanuit zuidelijke richting vanaf de N201/Vreelandseweg, fiets om via ‘s-Graveland.

Met het openbaar vervoer
Neem vanaf NS Station Hilversum of Naarden-Bussum Connexxion lijn 105. Uitstappen bij halte Kortenhoef-Veenstate. Hier vandaan is te voet (ca. 15 minuten) of per gratis pendelbus het festivalterrein te bereiken. Minimaal één van onze pendelbusjes is toegerust voor rolstoelen, vraag onze vrijwilligers ter plekke.
Tip: op NS station Hilversum is een ruime voorraad OV-fietsen beschikbaar. Het is ongeveer 20 minuten fietsen naar het festivalterrein; hou de richting ‘s-Graveland/Kortenhoef-Kerklaan aan.